zondag 15 maart 2009

Een dag uit het leven van... Jouw naam!

Ik hoor jullie al denken.. 'Hoe kan een naam nu een eigen leven leiden?!'
Wel..

Uit recent onderzoek blijkt dat je naam bepaalt of mensen je aantrekkelijk of lelijk vinden.
De onderzoekers plaatsten portretten van 24 mannen en vrouwen op een website waar je anoniem mensen op hun uiterlijk kunt beoordelen. Daaruit bleek dat klinkers onbewust invloed hebben op de aantrekkelijkheid van iemand
Vrouwen vallen op beklemtoonde klinkers vooraan in de mond. Bij namen als Piet, Jake, Ben, Matt, wordt de beklemtoonde klinker vooraan in de mond uitgesproken. Vrouwen vinden hen dus aantrekkelijker dan iemand die Paul, George, Tom of Lou heet. De beklemtoonde klinker ligt bij hen namelijk achteraan de mond.
Bij vrouwennamen is het net omgekeerd, vrouwen die Laura, Julie of Susan heten worden door mannen knapper gevonden. Een Liz, Annie of Jamie moet dus extra moeite doen om het hart van een man te winnen, zij worden namelijk minder aantrekkelijk beoordeeld.
De onderzoekers ontdekten zo dat mensen een verband leggen tussen de klanken en betekenissen. Een beklemtoonde voorklinker in een naam vinden we blijkbaar schattiger en oprechter dan een naam met een beklemtoonde achterklinker. Deze laatste zijn namelijk kleiner dan de grote, ronde klinkers.
Test voor jezelf eens of het klopt?!
Liefs,
Lara
(mét beklemtoonde voorklinker :p)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten