dinsdag 24 maart 2009

Een dag uit het leven van... De lente!

Sinds een paar dagen is dan eindelijk de lente begonnen! De eerste, langverwachte zonnestraaltjes zijn ons al heerlijk komen verwarmen.. Daarom deze blog!
Wil je ook dat super lentegevoel? Hoogtijd om jouw garderobe aan te pakken! Voor zwierige rokjes en sexy kleedjes is het dan wel nog iets te koud, maar met deze outfits maak je zelf het mooie weer, zelfs op een regenachtige lentedag.


1. Trenchcoat
Thomas Burberry ontwierp de eerste trenchcoat in 1901, een regenjas voor legerofficiers. Vanaf toen kreeg het jasje meteen heel wat aanzien en klasse. Beige en zwart worden tegenwoordig voorbijgestoken door fleurige tinten, waardoor een regendagje nooit meer donker oogt. De jas is eindeloos te combineren: over een spijkerbroek, jurk of rok, met leggings en ballerina's.

2. Ga voor kleur
Maak eens ongewone maar vooral lichte kleurcombinaties. Mix bloemen met ruiten, polkadots met strepen. Ontwerpers putten inspiratie uit een bonte kleurenmix waardoor de mode letterlijk mag knallen. Maak van al die frisse kleuren nu al gebruik, dan ben je de winter zo vergeten.

3. Zomeraccessoires
Je hoeft niet meteen te investeren in nieuwe accessoires: allicht heb je nog enkele zomerse en kleurrijke hebbedingetjes liggen van vorige zomer. Draag ze nu al bij jouw ouftit, ze geven een instant happy gevoel. Wil je er nieuwe kopen, ga dan voor groot en opvallend.

4. Het maatpak
Ontwerper André Courrèges was een van de eerste ontwerpers die vrouwen de broek lieten dragen. Het inspireerde Yves Saint Laurent tot de creatie van het vrouwelijke maatpak. Broeken werden plots wel populair. De huidige maatpakken zien er nog vrouwelijker, nog stijlvoller en eleganter uit. Het voordeel van een maatpak is dat je er elk seizoen plezier aan hebt. Nu draag je het nog met een truitje of gesloten pumps onder, straks met open sandaaltjes en een luchtig shirtje.


5. Tailleurs
Tailleirs zijn handig om in het vroege voorjaar te dragen. Voordeel is dat ze alweer voor verschillende gelegenheden kunnen gedragen worden. Speels en kleurrijk voor het jonge publiek met rokje of shortje over legging, op een stoere jeans, casual met een jurkje en platte laarzen of net zeer stijlvol en zakelijk.


6. Een perfecte jeans
Een goed zittende jeans mag niet ontbreken en kan zowel overdag als 's avonds op bewonderende blikken rekenen. Soorten en maten zijn er voldoende. Net daar schuilt vaak het probleem, niets is zo moeilijk als het perfecte jeanspaar te vinden. Ga dit seizoen naar een gebleekte versie of creëer een hippielook met een uitlopende spijkerbroek en een romantische bloes erop.


7. Harembroek
De harmembroek is een musthave dit seizoen. Wordt deze perfect gecombineerd met het juiste gilet, schoenen en zonnebril, staat die iedereen.

8. Grote tas
Oversized bags zijn hot en uiterst handig om alle spullen makkelijk kwijt te raken. Tassen zijn er in alle soorten en kleuren, waardoor het zeer makkelijk om de gepaste uitvoering te vinden die bij jouw stijl past. Wil je een flleurige look, ga dan meteen voor een knallende kleur. Zo krijgt je outfit nog meer flair.


9. Witte blouze
Een klassieker die altijd stijlvol oogt, is de witte blouse. Gecentreerd, met of zonder franjes of als basic onder een trui. Een aansluitend shirt staat ook mooi onder een sweater of blazer, maar kan evengoed gedragen worden over een gewone t-shirt. Met een paar mooie accessoires fleur je het geheel zo op.

10. Ruiten en patronen
Grijp je steeds maar naar dezelfde kleuren? Doe eens gek en kies voor ruiten, strepen, bloemen en fantasietjes.

Succes!
Liefs,
Lara

Geen opmerkingen:

Een reactie posten